O serie de personalitati au parcurs, ieri, in scaune cu rotile, alaturi de persoane cu dizabilitati, drumul dintre sediul Delegatiei Comisiei Europene (str. Julles Michelet) si resedinta sefului DCE: Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Acest eveniment a fost organizat in cadrul campaniei "Acces pentru TOTI". prin care se incearca determinarea factorilor de decizie sa elaboreze o politica si o metodologie a accesibilitatilor la nivelul Bucurestilor. "Am parcurs acest drum in 25 de minute. In mod normal, il faceam in cinci minute. Nu ma asteptam sa fie atat de greu chiar daca aveam unele banuieli.

Rampele de acces la nivelul trotuarelor nu existau acum doua saptamani insa, acum, si-au facut aparitia. Este greu totusi sa te deplasezi in momentul in care sunt masini parcate pe trotuar iar in dreptul rampelor sunt masini parcate. As vrea sa-i rog pe romani sa nu mai parcheze pe trotuare. Fiecare are dreptul sa se deplaseze", a declarat Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. El a mai spus ca Delegatia Comisiei Europene va impune conditii specifice de accesibilitate pentru toate constructiile ce vor fi facute sau renovate din fonduri europene. Ene Dinga, ministrul Integrarii Europene a fost la un pas sa se rastoarne cu caruciorul in momentul in care cobora de pe trotuar.

"Mi-a cazut si telefonul, iar daca nu aveam ajutor in spate nici nu ma descurcam", a subliniat Dinga. "Este mult de facut pentru aceste persoane in conditiile in care au posibilitati reduse de acces in institutii publice, de invatamant, in mijloacele de transport etc. Este foarte important ca acesti oameni sa aiba acces la cultura si societate. Trebuie sa facem mai mult pentru ei, sa le asiguram conditiile necesare unei vieti normale" a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, Silviu Didilescu. Manifestarile din aceasta saptamana sunt organizate de ANPH in colaborare cu Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu (AMP) si su sprijinul Primariilor Sectorului 1, 3, 6, Institutului de Arhitectura "Ion Mincu", Asociatiei Parteneri in Dezvoltare- Romania (ApDR), Primaria Municipiului Bucuresti. Astazi, la ora 17.00, in Piata Universitatii (la Fantana) va fi un concert sustinut de Parazitii, Vita de Vie, Vali Racila si Ada Milea, Kumm, Urma.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.