Echipele de igienizare a plajelor au colectat 86 de metri cubi de alge de pe litoral. Plantele au aparut la mal in numai 24 de ore. Fenomenul este cauzat de cresterea temperaturii.
De cIteva zile, lucratorii angajati de Directia Apele Romane Dobrogea-Litoral nu mai prididesc cu stringerea algelor marine care au inflorit odata cu aparitia caldurii. "Este un fenomen normal, care arata ca ecosistemul marin este sanatos. Acum a devenit mai vizibil in sudul litoralului, de la Neptun-Olimp spre 2 Mai", ne-a declarat Paula Anghel, purtator de cuvint DADL. In total, cei 27 de muncitori, care lucreaza in doua ture pentru ecologizarea plajelor de la Navodari si pina in Vama Veche, au strins 86 de metri cubi de alge. Dar munca stringatorilor de alge nu se vede pentru ca, de la o zi la alta, plaja se umple de plantele marine.

Peste noapte, curentii aduc la mal cam aceeasi cantitate, iar muncitorii o iau de la capat. Pentru a face fata fenomenului, DADL mobilizeaza zilnic sapte trasoare, trei masini de ecologizare speciale si alte trei autoutilitare, care intervin noaptea pentru a stringe gramezile de alge, scoici si deseuri menajere adunate de muncitori. Concesionarii plajelor au propriile echipamente de igienizare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.