Social 22 Mai 2009 11:01
Espacio Niram - Madrid, in colaborare cu Revista Niram Art, organizeaza cea de a treia intalnire din cadrul Cafenelei Literare, intitulata 'Inter-cultura: Puterea cuvantului', joi, 21 mai 2009, la orele 21. Dialogul literar hispano-roman va fi moderat de Fabianni Belemuski, directorul Revistei Niram Art.
Invitatii Cafenelei literare sunt scriitorii Alfonso Armada (Spania) si Stefan Mitroi (Romania) precum si traducatorii Horia Barna (hispanist, Director al Institutului Cultural Roman din Madrid) si Dan Caragea (lusitanist).

Nascut in orasul Vigo, in 1958, Alfonso Armada a lucrat ca ziarist pentru Faro de Vigo, El Pais si Abc. A relatat despre asediul din Sarajevo, genocidul din Ruanda si despre diverse evenimente din tarile africane. De asemenea, era correspondent in New York, in momentul atacului terrorist din 11 Septembrie. Momentan lucreaza pentru ziarul ABC, Madrid.

Stefan Mitroi s-a nascut in 1956, in Romania. Si-a inceput cariera literara ca poet. A publicat, posterior, nuevele, romane si piese de teatru. In 2006, a primit Premiul pentru cea mai buna piesa teatrala a anului, acordat de Clubul Dramaturgilor din cadul Uniunii Scriitorilor din Romania. In 2008, a castigat Concursul national de Teatru infantil, cu piesa Povestea copilului care a salvat povestile. Primul sau roman, Caderea din cer (2003), a fost tradus si in limba franceza. Au urmat: Gaura - Editura Libra, 2004 (tradus in limba portughezi de Dan Caragea, Coperta: pictura de Romeo Niram, Ed. Cyberlex, Portugalia, 2008), Viata inversa a lui Cocostel Ouatu (2005) si Dulce ca pelinul (Editura Libra si Detectiv, 2008).

Horia Barna este hispanist, ziarist, traducator si editor. Ca traducator, este responsabil de introducerea si promovarea in Romania a operelor mai multor scriitori hispanici, precum Carlos Fuentes si Eduardo Mendoza. Are o bogata cariera in jurnalism cultural, colaborand cu diverse reviste literare. Licentiat in Filologie Spaniola (Univ. din Bucuresti), este Directorul Institutului Cultural Roman din 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.