Social 17 Mai 2009 16:36
Peste 20.000 de porumbei voiajori au fost lansati, duminica, in apropiere de orasul aradean Ineu, in cadrul unei etape din campionatul national, pasarile urmand sa ajunga in cursul zilei in judetul Prahova.
Porumbei apartin mai multor crescatori din Prahova si au fost transportati la Arad cu cinci camioane speciale. „La destinatie nu vor ajunge chiar toti, ci aproximativ 90 la suta dintre cei peste 22.200 de porumbei lansati. De la Arad pana in Prahova sunt aproximativ 350 de kilometri, iar porumbei zboara cu o viteza medie de 70 de kilometri pe ora, urmand sa parcurga distanta stabilita in aproximativ cinci ore. Porumbeii voiajori au un simt al orientarii foarte dezvoltat“, a precizat Dan Saulea, crescator de porumbei voiajori si organizator al competitiei, potrivit NewsIn.

Organizatorii mai spun ca, prin participarea la competitii, porumbeilor voiajori le creste valoarea, unii ajungand sa coste pana la 7.000 de euro. „Cu cat zboara mai mult si cu cat aduna locuri in clasament, cu atat le creste si valoarea. Pericolul numarul unu pentru zborul unui porumbel este vremea, ploaia in special. Se mai spune ca si cutremurele deregleaza campurile magnetice dupa care s-ar orienta porumbeii. Cu cat se mareste distanta, cu atat creste posibilitatea sa apara in calea zborului mai multe probleme“, a declarat Manole Constantin, membru al Asociatiei Columbofililor Prahova.
La lansarea celor peste 22.000 de porumbei au participat zeci de localnici din Ineu, dar si din localitatile invecinate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.