Ministrul de stat Laszlo Borbely a decis demolarea partiala a salii de sport care intina testamentul poetului Lucian Blaga, in satul natal Lancram.
Ministrul de stat pentru locuinte, Laszlo Borbely, a infiintat o Comisie pentru cercetarea situatiei de la Lancram, comisie care a constatat ca sala de sport are toate avizele de construire. Deplasindu-se la fata locului, Borbely a aflat cum poate o comisie sa ingroape o problema, in loc s-o rezolve, astfel ca a decis sa demoleze partial sala, ca sa multumeasca pe toata lumea. "Vom demonta sala de sport pina la inaltimea gardului cimitirului, astfel incit poetul sa poata avea vedere spre Ripele Rosii. In ce ramine din sala vom amenaja citeva sali de clasa si o sala de gimnastica pentru scoala din Lancram", a declarat ministrul Borbely. El mai sustine ca "vinovatii vor plati pentru constructia fara autorizatie a salii", insa pina la stabilirea vinovatilor costurile de demolare vor fi suportate de Agentia Nationala de Investitii. Sala cu pricina este o constructie metalica, ridicata la citiva metri de mormintul poetului si filosofului Lucian Blaga, desi Legea privind regimul monumentelor istorice interzice amplasarea de constructii mai aproape de 100 de metri de monumente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.