Locuintele au fost donate de patronul Clubului Steaua inainte de alegeri in speranta ca va castiga in comuna Banesti

In campania electorala de anul trecut, conducerea filialei Prahova a Partidului Noua Generatie a vrut sa dea lovitura promitand alegatorilor case ieftine, la doar 6.000 de dolari bucata. Se vorbea atunci chiar de intocmirea unor liste de asteptare, sute de prahoveni dorind sa aiba o locuinta de tip "american" la un pret de zece ori mai mic decat cel al pietei.
Pentru ca intreaga poveste sa para reala, la intrarea in comuna prahoveana Banesti, pe DN 1, societatea Noua Generatie Home Construct, la care actionari erau mai multi oameni din conducerea PNG Prahova de atunci, a construit o casa duplex. La inaugurarea din octombrie 2004 a participat chiar Gigi Becali, care a promis celor prezenti ca, daca partidul sau va castiga alegerile, va construi case ieftine pentru tot poporul sarac.

Demolata la cererea Ministerului Culturii

Conform unui protocol semnat intre Asociatia Sfantul Nicolae, proprietarul constructiei, si Consiliul Local Banesti, casa respectiva urma sa adaposteasca un muzeu memorial Aurel Vlaicu. Numai ca, la scurt timp dupa inaugurare, Ministerul Culturii a trimis Primariei Banesti un avertisment prin care se solicita interventia rapida asupra casei construite ilegal, fiind amplasata in imediata vecinatate a monumentului lui Aurel Vlaicu.

Abia la inceputul acestei luni, primarul comunei, Ion Petre, ales pe listele PNG, dar in prezent liberal, a cerut Consiliului Local Banesti sa dea o hotarare in baza careia sa poata emite o decizie de demolare. "Am intervenit abia acum pentru ca acela a fost un experiment. Noi speram sa obtinem toate aprobarile necesare transformarii constructiei intr-un muzeu, dar nu am reusit. Cum acea casa era, pana la urma, ilegala, am emis o dispozitie de demolare, iar proprietarul s-a supus", a declarat primarul Petre.

Acoperisul, vopsit la repezeala

Asa s-a transformat o investitie de 20.000 de euro a lui Gigi Becali intr-un morman de scanduri si placi de rigips. Oricum, iarna lasase urme adanci pe fatada si, mai ales, pe acoperisul casei, imaginea oferita soferilor de pe DN 1 fiind jalnica. "Din cate stiu eu, acea constructie a fost o copie a caselor ridicate pentru ofiterii americani din Afganistan, iar acolo nu prea ninge. De aceea s-a degradat acoperisul", spune primarul comunei. Acesta recunoaste ca a inchis ochii la ridicarea ilegala a casei, care nu a fost locuita niciodata: "A fost o scapare, o greseala pe care am reparat-o pana la urma". Purtatorul de cuvant al PNG Prahova, Bogdan Paun, s-a aratat nemultumit de demolarea constructiei: "Totul s-a facut ca la romani. Consiliul Local Banesti a preferat sa demoleze o constructie care putea sa devina muzeu. Pacat de munca depusa la ridicarea ei si de cei 20.000 de euro pe care domnul Gigi Becali i-a investit acolo". Acesta a recunoscut totusi faptul ca acea cladire s-a deteriorat mult prea rapid: "Am fost presati de data inaugurarii si de aceea acoperisul a fost vopsit la repezeala, fara a se respecta toate etapele. Casele sunt insa viabile, societatea noastra avand in curs de executie alte cateva in mediul rural din Prahova".

"Nu ma priveste subiectul"

Fostul presedinte al PNG Prahova, Florin Simion, nu vrea sa mai auda de acel proiect in care a fost implicat acum un an. "Eu m-am retras si din partidul lui Becali si nu mai sunt nici actionar la Noua Generatie Home Construct. Nu ma mai priveste acest subiect", ne-a declarat Simion.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.