Mugur Ciuvica, initiatorul Grupului de Investigatii Politice, redeschide subiectul anchetarii sale abuzive din ianuarie 2002 in cazul Armaghedon II. El a adresat ieri o scrisoare deschisa catre ministrul Justitiei, Monica Macovei, si catre consilierul prezidential Renate Weber in care le solicita sa faca "demersurile necesare declansarii unei anchete serioase care sa duc la pedepsirea celor care au ordonat si au executat ancheta abuziva realizata in cazul Armaghedon II".

Renate Weber, acum consilier prezidential, ne-a declarat ca nu are atributii in acest sens, dar ca, atunci cand va primi sesizarea lui Ciuvica, va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii sa ancheteze cazul. Ciuvica s-a adresat Monicai Macovei si Renatei Weber datorita "pozitiilor corecte si transante" pe care le-au avut la momentul Armaghedon II, ianuarie 2002.

La acea vreme, Monica Macovei, presedinte al APADOR-CH, spunea ca "este un atac foarte grav si nejustificat impotriva libertatii de expresie. ...Parchetul actioneaza arbitrar in functie de interesele politice ale unui guvern sau ale altuia". Si Renate Weber, pe atunci presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, l-a incurajat pe Ciuvica la o dezbatere din cadrul GDS, sa dea in judecata statul roman, pentru ca "are motive si pentru ca asteapta demisii si demiteri". Mugur Ciuvica ne-a declarat ca a pornit in demersul sau de la ideea ca atunci cand au loc abuzuri sau greseli in Justitie nimeni nu e sanctionat macar cu 10 la suta din salariu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.