Social 11 Mai 2009 13:55
Daca ne merge mintea avem spor in toate. Insa pentru ca mintea noastra sa functioneze la o capacitate optima este important sa ii oferim nutrientii adecvati, prin alimentatie, o buna oxigenare, prin sport si lipsa fumatului, dar si odihna suficienta.

Un rol foarte important in buna functionare a creierului il detine alimentatia.

Proteinele

Proteinele sunt implicate in cele mai importante procese ale creierului. Astfel, ele intra in structura neurotransmitatorilor, substante care, asa cum le sugereaza si numele, detin rolul primordial in trasnmiterea mesajelor de la un neuron la altul, prin intermediul sinapselor. Fara acesti neurotransmitatori activitatea cerebrala ar tinde la zero.

Vitamine si minerale

Aceste sunt implicate in metabolismul general al sistemului nervos, dar si al tuturor tesuturilor. Fructele si legumele in stare proaspata sunt ideale, ele fiind recomandate dupa masa de pranz si la masa de amiaza. Vitaminele din complexul B (ficat de pasare, galbenus de ou) precum si vitamina C (in fructe si legume) sunt cele mai importante pentru creier. Ca minerale, foarte utile sunt: magneziul, calciul, cuprul si fierul, care se gasesc in ficat, in fructe de mare, stridii dar si in legume.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.