Social 7 Mai 2009 17:35
Arhiepiscopul Tomisului, Inalt Prea Sfiinta Sa Teodosie, este cercetat penal pentru luare de mita. Parchetul Constanta s-a autosesizat dupa ce, in presa, au aparut articole prin care se demonstra cum doi ziaristi de la Romania libera, aflati incognito, s-au putut inscrie la Facultatea de Teologie din Constanta in luna martie, chiar daca anul scolar incepuse deja de sase luni.

Ziaristii povestesc cum li s-a cerut, in repetate randuri, prin secretarul personal al IPS Teodosie, mai multe sume si bunuri.

Intr-o situatie similara s-a aflat si Ileana Badiu, careia, pentru a fi casatorita pe malul marii, i s-au pretins bani de catre Teodosie. Inalta fata bisericeasca i-a spus nasului de cununie al vedetei ca trebuie sa le citeasca niste acatiste financiare pentru binele casatoritilor.

Ileana Badiu a povestit pentru Qmagazine experienta ei, care a facut-o sa se indoiasca de biserica. Ea s-a casatorit anul trecut cu medicul cardiolog Catalin Badiu si asteapta venirea pe lume a primului lor copil.

"Sunt fericita pentru ca, intr-adevar, stiu ca Dumnezeu exista! Acum doua zile am ascultat febril stirea ca, in fine, «preasfintitul» (cu cele mai evidente ghilimele pe care le-am pus vreodata) a fost pedepsit, si sunt fericita ca se adevereste zicala ca «Dumnezeu nu bate cu parul»! Aceasta fiinta abjecta (si imi cer respectuos scuze fata de cititori pentru invectivele de la care NU MA POT abtine), Teodosie Tomiteanul, in vara trecuta, cand cu sufletul curat si cuvios m-am dus la Constanta pentru a-l ruga sa oficieze casatoria mea, din dragoste, pe malul marii, mi-a cerut spaga si, pentru ca am fost intr-un dezacord total, m-a blestemat... pe scarile Catedralei din Constanta! Aceasta este povestea pe scurt. In extensis... stiind ca el este cel care a afirmat, din dorinta lumeasca si parvenita de mediatizare la vremea respectiva, ca «daca tinerii nu vin spre biserica, atunci se va duce biserica la ei», ocazie cu care a initiat slujbele de Inviere pe malul Marii, am considerat ca este cel mai in masura Inalt Prelat sa oficieze cununia mea religioasa la Malul Marii.


Despre autor:

Q Magazine

Sursa: Q Magazine


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.