Social 7 Mai 2009 14:54
Colectia "Biblioteca italiana" a editurii Humanitas va fi recompensata, pe 12 mai, cu Premiul National pentru traduceri din Italia, acordat de ministrul italian al Culturii, Sandro Bondi, informeaza reprezentantii Accademia di Romania.

Montale, Saba si Pavese, Goldoni si Beccaria, Campanella si Machiavelli sunt doar cateva dintre numele de reper ale culturii italiene pe care cititorul roman le poate aprecia in eleganta colectie bilingva a editurii Humanitas.

Pentru excelenta calitate a acestei colectii ingrijite de Smaranda Elian si de Nuccio Ordine, precum si pentru seria completa a Operelor italiene ale lui Giordano Bruno (traducator - Smaranda Elian), editurii Humanitas ii va fi conferit Premiul National pentru Traducere al Republicii Italiene in prezenta Presedintelui Giorgio Napolitano. In ziua precedenta premierii Accademia di Romania prezinta publicului italian colectia “Biblioteca Italianã” si invitã la o dezbatere privind atentia de care se bucura cultura italiana in Romania, aflam de pe site-ul institutiei.

Colectia "Biblioteca italiana" cuprinde editii bilingve ale unor opere semnate de personalitati marcante ale culturii italiene din toate timpurile, printre care "Principele" de Niccolo Machiavelli, "Cetatea Soarelui. Poezii filozofice" de Tommaso Campanella, "Teatru I" si "Teatru II" de Carlo Goldoni, "Despre infractiuni si pedepse" de Cesare Beccaria si "Capra si alte poeme" de Umberto Saba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.