Social 6 Mai 2009 14:16
Nu dupa orice fel de dieta se produce revenirea la greutatea initiala, din contra, in anumite cazuri, rezutatul este un surplus mai mare de kilograme. Dietele agresive, in special prin infometare, sunt cele mai periculoase in acest sens
Majoritatea dietelor dureaza cateva saptamani sau cel mult cateva luni, timp in care persoana respectiva prezinta la inceput o scadere brusca in greutate, ulterior din ce in ce mai lenta. Dietele agresive, in special cele prin infometare, sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere, producand importante tulburari de sanatate.

Infometarea din timpul dietei sau abstinenta brusca de la mai multe tipuri de alimente duc la revenirea surplusului de kilograme. De ce? Pentru ca organismul intelege ca este in criza alimentara, incercand astfel sa depoziteze toata hrana primita. Astfel, consumul se minimalizeaza iar metabolismul bazal scade. Ulterior, cand se revine la regimul anterior dietei, cantitatea de nutrienti va fi mai mare, iar depozitele in plina crestere.

Motivul de mai sus este principalul care duce la revenirea surplusului de kilograme,dar nu este sigurul. Cu precadere in cazul dietelor repetate, organismul sufera si modificari hormonale, care in timp devin o afectiune endocrina. Una dintre frecventele modificari este reprezentata de afectarea glandei tiroide, fapt ce se manifesta adesea prin hipotiroidie si crestere in greutate.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.