Social 6 Mai 2009 09:49
In ciuda zvonurilor din ultima vreme , potrivit carora Adrian Thies, eminenta cenusie din staful primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, ar demisiona, acesta a declarat pentru Q Magazine, ca nici vorba de asa ceva.
"Nu voi demisiona. Din contra, voi cere primarului general destituirea unei persoane asupra careia exista dovezi certe de coruptie, respectiv Alina Roman, directorul general al Administratiei Strazilor. Exista o decizie definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti care nu a fost luata in considerare de aceasta si persoana in cauza face obiectul unei anchete penale la DNA. Noi am venit la Primarie si am castigat promitand ca vom face un altfel de administratie si daca primarul general tolereaza astfel de persoane in subordinea sa, atunci voi demisiona eu, urmand sa privesc aceste probleme din exterior", a declarat, Thies, luni seara, pentru Q Magazine.

O alta problema majora semnalata de Thies, primarului este relatia cu mass-media.

Avand in vedere ca biroul de presa al Primariei Capitalei a devenit o enitate de mailing, nicidecum un Birou de Presa, ziaristii find amenitati cu represalii de catre cele doua consiliere de imagine ale primarului general, respectiv Nadina Nedelea si Marie Janne Ion, Thies i-a cerut lui Sorin Oprescu delimitarea clara a celor doua de institutie.

"Stiu clar ca mai multi ziaristi au fost amenintati direct de cele doua ca vor fi dati afara, iar altora, printre care chiar unui angajat al trustului Realitatea-Catavencu, i s-a ridicat acreditarea la Primarie din dispozitia directa a celor doua pentru ca ziaristul respectiv si-a permis sa relateze anumite fapte care s-au intamplat in activitatea primarului. Refuz sa accept asemenea proceduri care nu s-au petrecut nici pe vremea lui Adrian Nastase, in care ziaristii sa fie amenintati in mod direct. Sorin Oprescu in momentul in care a candidat la Primaria Capitalei s-a bucurat de simpatia si sprijinul exact al acestor ziaristi, poate chiar in momentele in care sefii trusturilor de presa la care lucrau ii erau ostili lui Sorin Oprescu. Iar eu nu voi asemenea proceduri. Primarul general, daca doreste, poate sa foloseasca o companie de PR, strict in ceea ce-l priveste pe el, dar astfel de persoane nu au ce sa caute in cabinetul demntarului, cabinet in care se primesc si se trimit informatii cu caracter strict secret si confidential.


Despre autor:

Q Magazine

Sursa: Q Magazine


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.