Social 5 Mai 2009 16:38
Cel putin 10.000 de sindicalisti vor participa la mitingul organizat de BNS in Bucuresti pe 14 mai pentru a cere mentinerea puterii de cumparare a salariilor si crearea de noi locuri de munca, a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.
"Suntem inca la stadiul obtinerii de aprobari, insa avem semnale din tara ca vor participa la marsul organizat saptamana viitoare cel putin 10.000 de sindicalisti afiliati BNS. Cel mai probabil, marsul va incepe in fata Guvernului si va fi continuat de un miting in fata sediului Ministerului Muncii si Protectiei Sociale", a precizat Costin, potrivit NewsIn.

Blocul National Sindical a decis, in cadrul sedintei de Birou Executiv din 13 aprilie, sa inceapa demersurile pentru organizarea unui mars urmat de un miting de protest in Capitala in data de 14 mai si sa inainteze Guvernului un memoriu cu problemele cu care se confrunta lucratorii afiliati la BNS.

Printre revendicarile sindicalistilor BNS se numara necesitatea asigurarii stabilitatii locurilor de munca, "inclusiv prin politici guvernamentale care sa incurajeze mediul privat sa puna in centrul strategiilor daca nu crearea de noi locuri de munca, atunci cel putin conservarea locurilor de munca existente si necesitatea implementarii unui sistem unitar de securitate sociala".

Vicepresedintele BNS, Ovidiu Jurca, a precizat pentru NewsIn ca un "document-memoriu, care va cuprinde toate nemultumirile sindicalistilor", va fi inaintat Executivului la finalul mitingului de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.