Social 5 Mai 2009 12:43
Astazi, de la ora 18, in seria Intalniri si (re)intalniri la ICR, la Institutul Cultural Roman va avea loc conferinta-dialog Nimic despre politica!, sustinuta de Cristian Preda si Traian Ungureanu.
Pornind de la intrebarea „Ce e politic in viata individului modern?”, cei doi invitati vor trece in revista cateva teorii politice, intru deslusirea a trei fenomene sociale foarte diferite: urbanizarea, fotbalul si politetea. In acest fel, conferinta va diferentia „politicul”, ceea ce structureaza spatiul social modern, de „politica”, inteleasa ca polemica a actorilor partizani.

O alta intrebare vizeaza motivatiile optiunii pentru o cariera politica, dupa un parcurs academic sau publicistic de succes. Explicatiile furnizate de Cristian Preda si Traian Ungureanu nu se vor inscrie in polemica politica de zi cu zi. Dialogul va privi societatea romaneasca, ceea ce o reuneste si ceea ce o desparte. Trei cupluri de vectori vor structura dezbaterea: urbanizarea si spatiul public, fotbalul, mai general sportul si grupurile sociale, politetea si politicul. Politicul, si nu politica. Altfel spus: ceea ce da sens existentei comune, nu disputele inguste.


















Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.