Social 5 Mai 2009 12:36
Regizorii Cristi Puiu si Cristian Mungiu reprezinta Romania, pe 11 si 12 mai, la cea de-a 14-a editie a Festivalului Filmului din Almunia.
Festivalului Filmului din Almunia se desfasoara in perioada 8 – 16 mai 2009. Pe 11 mai vor fi proiectate filmele "Un cartus de Kent si un pachet de cafea", de Cristi Puiu si "Occident", de Cristian Mungiu, iar pe 12 mai, "Moartea domnului Lazarescu", de Cristi Puiu. Cele trei productii romanesti vor fi prezentate in cadrul sectiunii OPEN! si vor fi insotite de expozitiile de fotografie "Aiud", de Cosmin Bumbut si "Nunti", de Silviu Ghetie.

Filmul "Moartea domnului Lazarescu" al lui Cristi Puiu a castigat in 2005 premiul Un certain regard din partea juriului de la Festivalul de la Cannes.

Cristian Mungiu s-a facut cunoscut in peisajul cinematografic international prin lungmetrajul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", drama cu care a castigat in 2007 mult ravnitul Palme d'Or al Festivalului de la Cannes si alte numeroase premii la concursuri si festivaluri internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.