Social 5 Mai 2009 12:33
Activitatea Judecatoriei Sectorului 2 este blocata in acest moment, grefierii instantei refuzand, luni, sa intre in salile de judecata, a declarat presedintele executiv al Projust, Eugen Purcaru.
"Nu au mai asteptat declansarea grevei, pur si simplu, au hotarat sa nu mai intre in sala", a declarat presedintele executiv al Projust. Eugen Purcaru a mentionat ca Stefania Teleman, presedintele federatiei Projust, se afla in prezent la Judecatoria Sectorului 2, pentru a discuta cu grefierii, arata NewsIn.

"Grefierii au organizat un protest si, in aceste conditii, pot sa va confirm ca nu s-au constituit completele de judecata", a confirmat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Sectorului 2, Ionica Balan.

Projust a sesizat din nou Ministerul Muncii, cu declansarea unui conflict de interese existent intre Ministerul Justitiei si curtile de apel din Romania, pe de o parte, si federatia, pe de alta parte, si solicita concilierea conflictului, potrivit unei adrese postate pe site-ul federatiei. Adresa a fost comunicata si inregistrata la Ministerul Muncii in data de 29 aprilie.

Presedintele Projust, Stefania Teleman, a explicat, pentru NewsIn, ca Ministerul Muncii a avut unele obiectiuni cu privire la contractul colectiv de munca, semnat in data de 16 decembrie 2008 si primit abia pe 24 aprilie 2009. De asemenea, spune Teleman, Ministerul Justitiei le-a comunicat, la un moment dat, o forma modificata a contractului semnat initial, cu care Projust nu a fost de acord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.