Social 5 Mai 2009 11:35
Consiliul Local al sectorului 6 a adoptat o hotarare prin care se prevede reabilitarea termica a 88 de blocuri, investitia totala fiind de 408 milioane lei.
Din aceasta suma, statul va acoperi 50%, consiliul local 30%, iar proprietarii 20%. Blocurile care vor fi reabilitate sunt construite intre 1961 si 1988. Numarul apartamentelor din cele 88 de blocuri este 7128.

Prin adoptare hotararii, cele 88 de blocuri vor intra in Programul national de reabilitare termica a unor blocuri de locuinte pe 2009.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului, adoptat deja de Senat, privind cresterea performantei energetice pentru incalzire la blocurile de locuinte se refera la reglementarea lucrarilor de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990, informeaza NewsIn.

Prin aceasta ordonanta, finantarea executarii lucrarilor de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte se asigura in raport de 50% din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. 30% din fonduri sunt aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale ori se obtin din alte surse legal constituite, iar 20% provin din fondul de reparatii al asociatiei de locatari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.