Social 4 Mai 2009 00:06
Purtatorul de cuvan al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, Alina Popescu, a declarat ca, din primele cercetari ale crimei de la Penitenciarul Codlea, ar rezulta ca taximetristul acuzat de uciderea a doua fete a fost strangulat de colegul de celula dupa ce i-a povestit cum a comis crimele.
Alina Popescu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, a declarat ca procurorii s-au deplasat in cursul noptii de sambata spre duminica, la Penitenciarul de Maxima Securitate Codlea, unde au efectuat cercetarea celulei unde s-a produs incidentul si l-au audiat pe suspect.

„Nu putem spune cu certitudine ce s-a intamplat intre cei doi, dar se pare ca incidentul a survenit in urma unei discutii in care victima ii povestea colegului de celula modul in care le-a ucis pe cele doua fete. La un moment dat, agresorul l-a strans de gat pe George Ionut Nicolae cu antegratul, prinzandu-l, probabil, din spate. Procurorii nu au gasit la locul faptei niciun obiect care ar fi putut fi arma crimei, iar pe corpul victimei nu s-a gasit nici o urma de violenta. Necropsia, care va fi efectuata luni dimineata, va trebui sa dea raspuns la intrebarea cu privire la cauza decesului victimei“, a declarat Alina Popescu.

Intr-un comunicat de presa remis duminica, semnat de comisarul sef Marian Dumitrache, directorul Penitenciarului Codlea, se spune ca, din primele cercetari, rezulta ca victima a murit prin strangulare. „Cei doi erau cazati la camera 54 din luna februarie a acestui an, iar in intreaga perioada cat au stat impreuna nu au fost semnalate neantelegeri intre ei. Personalul aflat in serviciu a intervenit in sensul imobilizarii agresorului, dar, din pacate, victima nu a mai putut fi salvata, decesul acesteia fiind declarat de catre SMURD Brasov la ora 23.26“, se precizeaza in comunicat.

Conducerea Penitenciarului a luat imediat masurile legale conform procedurilor, anuntand familia decedatului, dar si pe judecatorul delegat, IPJ Brasov, Serviciul de Medicina Legala si Administratia Nationala a Penitenciarelor. Cercetarile continua, fiind efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, iar la nivelul penitenciarului a fost demarata o cercetare interna, coordonata de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a petrecut incidentul.

„Agresorul nu era «usa de biserica». El era condamnat definitiv la patru ani de inchisoare pentru falsificare de moneda, iar de cand se afla in Penitenciar a primit un numar de noua sanctiuni disciplinare pentru detinere de obiecte interzise, autoagresiune sau pentru comportament neadecvat fata de personalul penitenciarului. Niciodata, insa, nu a fost angrenat intr-un conflict violent. Ancheta va stabili ce s-a intamplat in celula intre cei doi“, a declarat duminica, subcomisarul Dan Rusu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Codlea.

Nicolae, care era judecat pentru omor deosebit de grav, dupa ce a ucis doua tinere, in anul 2006, si a incercat sa le ingroape in gradina unei case din Bacau pe care a inchiriat-o in acest scop, se afla in Penitenciarul Codlea, asteptand urmatoarea infatisare in procesul sau, care ar fi trebuit sa aiba loc in a doua jumatate a acestei luni.

Prima victima a lui George Ionut Nicolae a fost Vasilica Mihai, de 20 de ani, pe care acesta spune ca a ucis-o pentru bani, deposedand-o si de o mare suma pe care fata o adunase lucrand in strainatate. A doua victima, Madalina Ortansa Motruna, avea 17 ani si era fiica adjunctului comandantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov. George Ionut Nicolae si-a recunoscut vina in timpul cercetarilor, invocand, insa, in fata judecatorilor, faptul ca suferea de afectiuni psihice si de tulburari de comportament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.