Social 4 Mai 2009 15:19
Ministerul de Externe recomanda cetatenilor romani evitarea tuturor calatoriilor in Mexic si informeaza ca pana in acest moment nu s-a inregistrat niciun caz de cetatean roman din strainatate care sa fie afectat de gripa porcina.

Recomandarile MAE vin ca urmare a inmultirii cazurilor de imbolnavire cu virusul febrei porcine, virus care poate fi mortal si care se transmite de la om la om. Decizia cresterii nivelului de alerta pentru aceasta zona a fost determinata de ridicarea nivelului de alerta de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, de la 4 la 5, din cele 6 niveluri posibile, relateaza NewsIn.

In cazul in care totusi cetatenii romani trebuie sa se deplaseze in Mexic sau se afla deja in aceasta tara, MAE recomanda utilizarea de masti de protectie, respectarea igienei personale, precum si apelarea la medic la primele simptome de gripa. De asemenea, recomanda cu insistenta evitarea locurilor aglomerate, cum ar fi pietele sau mijloacele de transport in comun, precum si evitarea contactului direct cu localnici.

"Boala are simptome asemanatoare gripei comune: temperatura mare, dureri in gat, tuse, febra musculara. Dupa 2-3 zile acestea se accentueaza si se poate ajunge rapid la pneumonie. Tratata in faza incipienta, boala este vindecabila. Organizatia Mondiala a Sanatatii a precizat ca nu exista un vaccin adaptat la aceasta boala, tratamentul fiind cu antibiotice, sub supraveghere medicala",
mai informeaza MAE.

In plus, ministerul recomanda cu insistenta incheierea asigurarii medicale si de calatorie in cazul deplasarii in Mexic. Ministerul Afacerilor Externe va elimina alerta de calatorie valabila pentru Mexic in momentul in care pericolul gripei porcine va fi inlaturat.

Gripa porcina, care ar fi provocat moartea a 84 de persoane in Mexic, s-a propagat deja in 12 tari, dintre care sase europene si cinci pe continentul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.