Bomba Hayssam explodeaza din nou, iar schijele ameninta sa loveasca departe: avocatul Ion Cazacu, care il reprezinta pe sirian in procesul armatorului Tartoussi, cu a carui nava ar fi plecat Omar Hayssam din Romania, a adus, azi, in fata instantei, o scrisoare despre care a spus ca a primit-o de la tatal lui Omar Hayssam din Siria, in care se arata ca acesta este inchis de un an si jumatate.
Tatal lui Hayssam arata in scrisoarea pe care a transmis-o fiilor sai, Mukhles si Mahmoud, ca acesta a fost arestat de autoritatile siriene „de aproximativ un an si jumatate si pana in prezent". In scrisoarea semnata, conform Mediafax, de Khaled Abdallah Omar din 22 aprilie, acesta le spune fiilor lui ca starea de sanatate a mamei lor s-a agravat „dupa arestarea fratelui vostru Hayssam". In urma acestei dezvaluiri, Curtea de Apel Bucuresti s-a adresat, tot azi, Interpolului si Ministerului Justitiei, solicitand obtinerea confirmarii din partea autoritatilor siriene. Daca acest lucru se va intampla, Basescu ar putea avea probleme majore. Asta pentru ca, in luna octombrie a anului trecut, la cateva luni dupa ce presa de la noi a relatat ca exista informatii neoficiale legate de arestarea lui Hayssam in Siria, presedintele a efectuat o vizita destul de suspecta in statul respectiv. Suspecta pentru ca, in contra tuturor uzantelor, desi scopul vizitei a fost, oficial, relansarea relatiilor cu Siria, presedintele nu a luat cu sine absolut niciun ministru, ci doar consilieri de la Cotroceni.

Pe de alta parte, desi lideri ai PD-L dadusera asigurari ca nu se va aborda subiectul Hayssam in discutiile oficiale, Basescu a recunoscut in fata presei ca s-a discutat acest aspect, fara a da alte detalii. Numai ca, in acel moment, Hayssam era deja in arest la sirieni, conform informatiei aparute azi, ceea ce inseamna fie ca presedintele a fost grosolan dezinformat de gazdele sale, fie ca i s-a spus adevarul, dar a preferat sa il ascunda opiniei publice de la noi, in numele unor interese obscure.


Despre autor:

Q Magazine

Sursa: Q Magazine


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.