Toti angajatii de la caile ferate intra in greva generala incepind de luni. Presedintii a patru federatii sindicale au decis, ieri, sa se alature colegilor care se afla in a 10-a zi de greva.

Inca patru federatii sindicale de la calea ferata - Miscare Comercial, Elcatel, "Drum de Fier" si Usifer Atlas - se vor alatura, de luni, colegilor aflati deja in greva generala de zece zile. Decizia a fost luata dupa esuarea negocierilor purtate cu ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. Din cauza programului diferit adoptat de sindicalisti pentru acest protest, exista riscul ca in circulatie sa ramina mai putine trenuri decit o treime, asa cum se stabilise initial.

Ion Molea, liderul sindicalistilor din Miscare Comercial, a declarat, ieri, ca pina pe 24 iunie activitatea feroviara va fi oprita total intre orele 7.00 si 11.00. Molea spune ca ii va anunta si pe mecanicii de locomotiva in legatura cu acest program, astfel incit sa opreasca si ei total lucrul in acelasi interval orar. Conform legii, in perioada grevei generale trebuie asigurata o treime din activitate. Astfel, in timpul grevei mecanicilor de locomotiva, au fost asigurate la nivel national 24 de trenuri rapid, 14 intercity, 18 accelerat, 413 trenuri personal si 24 de trenuri internationale.

In cazul in care ceilalti angajati de la calea ferata opresc lucrul intre orele 7.00 si 11.00, trenurile prevazute sa plece in acest interval vor fi blocate, astfel ca treimea stabilita initial de mecanicii de locomotiva cu administratia nu va mai putea fi respectata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.