IGPR va pune la dispozitia procurorilor toate elementele nou aparute in scandalul de la Mall Plaza, din februarie, exprimandu-si, totodata, disponibilitatea pentru identificarea tuturor participantilor, iar ancheta disciplinara dispusa de MAI va fi extinsa, informeaza un comunicat al Politiei.

Potrivit unui comunicat remis duminica, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, va pune la dispozitia Parchetului de pe linga Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti toate elementele nou aparute, necesare anchetei in curs, exprimandu-si, totodata, intreaga disponibilitate pentru identificarea tuturor participantilor si pentru finalizarea cercetarilor.

IGPPE precizeaza ca la nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti exista un colectiv de ofiteri ai politiei judiciare, delegati de catre procurorul de caz sa continue cercetarile in acest caz.

In ceea ce priveste cercetarea disciplinara dispusa de catre conducerea Ministerului Administratiei si Internelor fata de ofiteri din cadrul Directiei de Politie a Municipiului Bucuresti, aceasta va fi extinsa avandu-se in vedere si noile elemente care tin de modul de actiune al politistilor participanti la interventie.

Precizarile IGPR vin dupa ce ziarul "Gardianul" a facut publica o inregistrare, duminica, in care se vede cum Eugen Preda a fost tinut de politie si batut, pe 21 februarie, atunci cand a izbucnit un scandal la Mall Plaza.

Potrivit publiactiei, filmul este inregistrat dupa sosirea politiei si arata cum Eugen Preda este tinut de doi luptatori SPIR in momentul in care o persoana in civil il loveste puternic cu piciorul. Preda este incatusat cu mainile la spate, iar doi “mascati” il tin imobilizat, in genunchi. Pe film se aude vocea unui barbat care, printre injuraturi, ii reproseaza diverse lucruri lui Preda.

Seful Politiei Capitalei, Mihai Calinescu, a fost informat cu privire la inregistrarea in care Eugen Preda este tinut de Politie si batut, iar luni dimineata va fi sesizat procurorul de caz, a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Ciocan a afirmat ca se va incerca identificarea persoanelor din imagini, iar in cazul in care se va dovedi ca cele doua persoane care apar imbracate in haine de politie si il tin pe Preda chiar sunt lucratori ai Politiei, acestea vor fi sanctionate.

Christian Ciocan a sustinut ca Politia Capitalei nu a avut aceste imagini pana acum.

Cinci membri ai clanului Preda au fost implicati, pe 21 februarie, intr-o altercatie cu agentii firmei BGS, care asigura paza in Plaza Mall.

O parte dintre inregistrarile de la mall din seara de 21 februarie au fost sterse, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare, care au precizat ca procurorii au ajuns la aceasta concluzie si au hotarat sa recupereze imaginile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.