Peste un sfert dintre romani sustin ca salariile la angajare au scazut fata de anul trecut si ca in acest moment exista mai putine joburi vacante pentru nivelul lor de cariera, arata un sondaj efectuat de site-ul de recrutare MyJob.

Astfel, 25.75 % sunt de parere ca salariile din 2009 sunt mai mici decat cele de anul trecut, la acelasi nivel de cariera. Mai mult, 10.93% dintre participantii la sondaj declara ca nu pot avansa intrucat compania in care lucreaza a blocat posturile, in timp ce 13.78% au acceptat anul acesta un job sub nivelul lor de pregatire. Doar 12.24% dintre respondenti afirma ca actuala criza nu ii afecteaza in ceea ce priveste cariera.

Cei mai afectati sunt de criza economica sunt candidatii cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani
, dintre care 42 de procente se plang de numarul scazut de joburi, 20% spun ca primesc salarii mai mici, 14% au acceptat un loc de munca sub nivelul lor de pregatire, 12 procente declara ca s-au blocat avansarile in compania unde sunt angajati. Doar 11% nu resimt criza la nivel profesional.

Majoritatea respondentilor provin din capitala si afirma ca mediul de lucru si salariile au suferit modificari negative in raport cu perioada de dinaintea declansarii crizei. In schimb, 17% dintre constanteni declara ca nu sunt afectati din punct de vedere al avansarii in functie. In Cluj, peste 47% dintre participantii la sondaj se plang de scaderea numarului de joburi vacante pentru nivelul lor de cariera, iar 26 de procente spun ca le sunt oferite salarii mai mici fata de alti ani.

Sondajul a fost efectuat in perioada 8 - 21 aprilie 2009 pe site-ul de recrutare MyJob pe un esantion de 4140 de respondenti, cei mai multi fiind absolventi de facultate (29%), urmati de cei cu facultate in curs (21%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.