Medicii suceveni au extirpat, ieri, o tumora abdominala gigant, de 10 kilograme si nu mai putin de 37 centimetri lungime. Tumora a fost extrasa de la o batrina in virsta de 64 de ani, din comuna suceveana Ipotesti, aceasta ocupind doua treimi din abdomenul femeii. Medicul care a condus operatia, dr. Sorin Hincu, ne-a declarat ca interventia a durat aproximativ o ora si 15 minute.
"Este regretabil faptul ca marea majoritate a bolnavilor asociaza boala cu durerile si vin la doctor numai atunci cind simt dureri. Acest fapt este in defavoarea pacientilor. Cind am vazut batrina prima data, mi-am dat seama ca este vorba de un caz mai deosebit si de aceea am cerut sa se faca o ecografie si o tomografie. Datele obtinute dupa aceste examene erau putin discordante cu cele obtinute in urma examenului clinic, din cauza ca tumora nu se simtea la palpare", a precizat doctor Sorin Hincu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.