Fostul ministru francez al Afacerilor Externe, Michel Barnier, confirma: Aubenas a fost detinuta impreuna cu ziaristii romani * Barnier si-a dat demisia cu cateva zile inainte ca jurnalista de la Liberation sa fie eliberata * Aubenas va sustine azi o conferinta de presa

Fostul ministru francez al Afacerilor Externe, Michel Barnier (foto), a confirmat ieri ca ziarista Florence Aubenas, eliberata sambata, dupa 157 de zile de captivitate in Irak, a fost detinuta impreuna cu jurnalistii romani, transmite AFP preluata de Mediafax.

"Ceea ce pot confirma - pentru ca unul dintre acesti ostatici romani a spus-o duminica dupa-amiaza, iar noi am fost informati imediat dupa eliberarea lor si, in mod firesc, am pastrat secreta aceasta informatie - este ca au fost detinuti impreuna, in acelasi loc", a declarat Barnier pentru postul privat de radio RMC.

Barnier a renuntat la functia de ministru de Externe cu cateva zile inainte de eliberarea lui Florence Aubenas.

"Prin urmare, este vorba despre acelasi grup care detine mai multi ostatici? Sau sunt grupuri diferite care au acelasi loc de detentie? Nu pot sa ma pronunt, dar vom verifica aceasta informatie", a adaugat fostul ministru de Externe.

Dupa ce, in mod vadit, a avut o ezitare, Florence Aubenas a dezmintit, duminica, la sosirea sa in Franta ca a fost detinuta in Irak impreuna cu fostii ostatici romani, contrazicand ceea ce acestia din urma afirmasera imediat dupa anuntul eliberarii jurnalistei franceze.

Aubenas va sustine azi o conferinta de presa. Eliberati din Irak la 22 mai, ziaristii romani Marie-Jeanne Ion si Sorin Miscoci au afirmat ca au fost detinuti impreuna cu jurnalista de la Liberation timp de o luna si jumatate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.