Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a emis o noua decizie in defavoarea consumatorilor de gaze, acestia fiind obligati sa scoata din buzunar bani in plus. Potrivit deciziei, consumatorii trebuie sa plateasca furnizorilor o garantie de 1,8 milioane lei.

In caz contrar, contractele pot fi reziliate. Valoarea garantiei este echivalentul tarifului calculat la un consum de 300 mc. De asemenea, eliminarea abonamentului la gaze a constituit pentru ANRGN un prilej de a majora pe sest tarifele. Cresterea nu are legatura cu preconizata scumpire din iulie, cand ne putem astepta la preturi cu pana la 8% mai mari.

Noul sistem de tarifare a intrat in vigoare in urma cu doua zile. Din acest moment, aproape toti consumatorii vor plati mai mult decat pe sistemul cu abonament. Deciziile ANRGN nu reprezinta decat o strategie care sa vina in favoarea investitorilor de la Distrigaz.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.