Cele mai importante decizii privind viitorul Clubului Roman de Presa, alegerea presedintelui si modificarea statutului s-au aminat cu doua saptamini, deoarece numarul celor care au drept de vot a fost sub limita prevazuta de statut.

Ordinea de zi a Adunarii Generale de ieri a cuprins patru puncte, cel mai fierbinte fiind modificarile aduse statutului CRP. Inca presedinte al Clubului, Cristian Tudor Popescu a venit cu mai multe propuneri, cea mai comentata fiind cea legata de noua structura a Comitetului Director, numit pina acum Consiliu de Onoare.

Propunerea prin care comitetul ar urma sa aiba in structura si jurnalisti, nu doar patroni ca pina acum, a produs nemultumire atit in rindul propriilor colegi din conducere, cit si in rindul celorlalte ONG-uri invitate la dezbatere. Primii nu au ripostat pe fata, insa nici nu au avut ocazia de a vota sau nu aceasta propunere, avind in vedere lipsa de cvorum. Mircea Toma, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei, a declarat ca apreciaza faptul ca se urmareste imbunatatirea statutului CRP, "dar nu vad cum va putea vota un angajat al unui ziar alaturi de angajatorul sau. Apare conflictul de interese". Multi dintre cei prezenti in sala au declarat ca, prin aceasta initiativa, Popescu nu urmareste decit sa-si consolideze pozitia pe care inca o mai are ca sef al CRP, pentru ca acest club sa devina principala sau chiar unica organizatie care sa poata purta discutii cu guvernul despre problemele mass-media. De altfel, Tudor Popescu a propus ca ONG-urile ziaristilor sa se afilieze la CRP, ceea ce a dus la o crestere a nemultumirilor reprezentantilor acestora. "Rectific, in loc de afiliere, o sa-i zicem parteneriat", a mai spus CTP.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.