Social 2 Aprilie 2009 14:51
Studentii basarabeni de la Universitatea "Dunarea de Jos" au cerut Primariei Galati autobuze pentru a ajunge, duminica, la Bucuresti, sa voteze pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, transmite corespodnetnul NewsIn.

"In Moldova n-o sa plecam pentru ca sunt probleme cu vamile, s-au facut multe magarii in ultimul timp. Vom pleca in grup organizat la Bucuresti, acum asteptam raspunsul oficial de la Primaria Galati daca ne ajuta cu transportul. Imediat ce am raspunsul ca ne da transport, o sa incep sa fac lista si atunci o sa stiu cati plecam. Eu am cerut transport la Primarie pentru 150 de oameni", a declarat, miercuri, corespodnentului NewsIn, presedintele Clubului Studentilor Basarabeni si Bucovineni de la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, Alexandru Jurcaneanu.

Potrivit aceleiasi surse, raspunsul municipalitatii este asteptat miercuri dupa-amiaza. In prezent, la facultatile Universatii "Dunarea de Jos" studiaza 455 de studenti din Republica Moldova, dintre care 386 sunt la buget si 69 la taxa. Alti 112 urmeaza masterate, 22 pe locuri bugetate si 90 pe locuri platite, iar sapte fac doctoratul, dintre care patru la buget si trei la taxa, potrivit conducerii universitatii galatene.

Tot cu prilejul alegerilor parlamentare ce au loc duminica peste Prut, de la Galati va pleca un observator international. Reprezentand Oficiul pentru Apararea Drepturilor Omului, acesta va incerca sa ajunga in capitala moldoveana, la Chisinau, pentru a monitoriza procesul electoral. Este vorba de directorul Casei de Cultura a Studentilor din Galati, Dinu Gindu.

"De la Galati plec numai eu, insa voi fi insotit de colegi observatori din Bucuresti. Plecarea este programata pentru sambata", a delcarat, miercuri, DInu Gindu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.