Social 1 Aprilie 2009 17:49
O pastila combinata din aspirina si alte doua medicamente, pentru hipertensiune arteriala si pentru colesterol, poate reduce la jumatate riscul de boli cardiovasculare, potrivit rezultatelor obtinute in urma testelor clinice efectuate de cercetatorii canadieni de la Universitatea McMaster

Acest nou medicament, numit Polypill, ar putea revolutiona tratamentul si preventia bolilor cardiovasculare.

"Estimam ca Polypill are potentialul de a reduce riscul de boli cardiace cu 60% si pe cel de boli cerebrale cu 50%", a estimat dr. Salim Yusuf, de la Institutul de Cercetare a Sanatatii al Universitatii McMaster din Canada, coautor al studiului, relateaza NewsIn, citand AFP.

Primul studiu clinic pentru evaluarea tolerantei unui astfel de tratament combinat a fost facut in India, pe mai mult de 2.000 de subiecti, cu varste cuprinse intre 45 si 80 de ani.

Timp de trei luni, cardiologii au comparat efectele Polypill cu cele ale altor opt medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale, a colesterolului sau pentru controlul ritrmului cardiac.

Medicii au constatat o reducere importanta a nivelurilor de colesterol, a tensiunii arteriale si a fluiditatii sangvine, precum si scaderea riscului de formare a plagilor in artere. In plus, Polypill a fost foarte bine tolerat de subiectii care au participat la studiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.