Social 1 Aprilie 2009 14:06
Medicii de familie au acceptat sa semneze contractul cadru pe 2009, dupa intalnirea cu ministrul Sanatatii, si au renuntat, astfel, la blocarea activitatii cabinetelor.

Medicii au semnat un protocol prin care se angajeaza ca vor semna contractul cadru, care va intra in vigoare astazi, relateaza NewsIn.

In contract nu mai este prevazuta asistenta medicala in centrele de permanenta, iar in privinta acestui subiect va fi semnat un act distinct, in urmatoarele saptamani, dupa ce vor fi reglementate exact conditiile si locurile unde vor fi aceste centre.

Contractul va fi elaborat dupa consultari cu Ministerul Administratiei, in urma carora se va stabili unde e nevoie de aceste centre si care va fi nivelul de implicare al autoritatilor locale. Pentru plata medicilor de familie care vor asigura asistenta in aceste centre, bugetul ministerului Sanatatii va fi, anul acesta, de cinci milioane de euro.

"Prin aceste centre de permanenta si asigurarea non-stop a asistentei medicale, vrem sa reducem aglomerarea de la serviciile de urgenta", a declarat Ion Bazac.

Potrivit presedintelui Societatii Nationale a Medicilor de Familie din Romania, Rodica Tanasescu, nu se stie, deocamdata, daca vor fi deschise centre de permanenta in Capitala. "Oricum, pacientii nu le vor alege pe acestea in locul serviciilor de urgente", a spus Tanasescu.

Discutiile de la ministerul Sanatatii au fost initiate dupa ce medicii au amenintat cu inchiderea cabinetelor de la 1 aprilie, din cauza nemultumirilor legate de noul Contract cadru si a faptului ca nu au fost consultati la elaborarea acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.