Social 1 Aprilie 2009 13:43
Actorul basarabean Ion Sapdaru se afirma ca dramaturg, fiind desemnat castigatorul concursului UNITER "Cea mai buna piesa de teatru romaneasca a anului 2008", cu piesa "Natura moarta cu nepot obez".

Juriul care a acordat premiul a fost format din regizorul Sanda Manu si criticii de teatru Alice Georgescu si Ion Cocora. In selectia finala s-au mai aflat, potrivit unui comunicat de presa, "Orient Expresso" de Radu Macrinici, "Ziua perfecta" de Antoaneta Zaharia, "Moartea pentru patrie" de Mihai Ignat, Aeroport de Stefan Caraman si "Youtube" de Viorel Cojanu.

In filmografia lui Ion Sapdaru se numara filme de succes ale ultimilor ani printre care "4, 3, 2", "California Dreamin'" si "Hartia va fi albastra". Sapdaru este prezent si in recentul "Amintiri din Epoca de Aur", proiect semnat de Cristian Mungiu, in colaborare cu alti regizori romani.

Poetul roman Marius Ianus a publicat pe blogul staredeurgenta.wordpress.com comedia in doua parti a lui Sapdaru. Textul piesei prezinta povestea de dragoste dintre un barbat supraponderal, Pompiliu, si o prostituata, pe nume Lili.

Premiul va fi oferit castigatorului, in seara Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Romania, din 27 aprilie 2009, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa castigatoare.

Programul Piesa Anului se desfasoara anual sub egida si cu sprijinul Casei Regale a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.