Un proiectil folosit la tunurile antiaeriene din cel de-al doilea razboi mondial a fost descoperit vineri dupa-amiaza, in parcul din fata Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, de catre doi angajati care lucrau la amenajarea spatiului verde. Proiectilul, de calibrul 47, gasit in jurul orei 14.00, a fost preluat, dupa cateva zeci de minute, de o echipa de pirotehnicieni, care au precizat ca munitia nu prezenta nici un pericol.

"Avem de-a face cu un proiectil, nu cu un cartus. Este deci inofensiv", a declarat, pentru Mediafax, unul dintre membrii echipei pirotehnice. Cei doi angajati au declarat ca proiectilul a ajuns acolo intr-o masina de pamant adus pentru amenajarea unei portiuni a parcului. "A fost adusa o masina de pamant pentru a fi imprastiat in aceasta zona. Atunci cand, dupa ce a fost descarcat, am inceput sa-l imprastiem, am dat de bucata de metal", a declarat unul dintre cei doi angajati care au gasit proiectilul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.