Social 1 Aprilie 2009 10:34
Fostul general Mihai Chitac va ramane in Spitalul penitenciar Jilava cel putin inca doua sapamani, deoarece expertiza medicala de la Medicina Legala, desi a fost finalizata, nu a ajuns la instanta, fiind in curs de redactare.

Astfel, magistratii Tribunalului Teritorial Bucuresti au stabilit un nou termen pentru data de 14 aprilie.
Reamintim ca, duminica, 29 martie, Mihai Chitac s-a intors la Spitalul penitenciar Jilava, pentru a fi reincarcerat, in aceeasi zi, expirand perioada de trei luni pentru care i-a fost intrerupta perioada de executare a pedepsei pe care a primit-o in dosarul Revolutiei de la Timisoara, conform Administratiei Penitenciarelor.

Surse judiciare au declarat, pe 28 martie, pentru NewsIn, ca Mihai Chitac a sunat la spital pentru a confirma faptul ca va reveni duminica.

Tribunalul Militar Teritorial a intrerupt, in 29 decembrie 2008, timp de trei luni, executarea pedepsei de 15 ani de inchisoare la care a fost condamnat fostul general, de instanta suprema, in procesul Revolutiei de la Timisoara.

Mihai Chitac a introdus o noua cerere in instanta, prin care a solicitat prelungirea perioadei de intrerupere de trei luni. Tribunalul Militar Teritorial a dispus, pe 10 martie, o noua expertiza medicala in cazul lui Mihai Chitac, la cererea aparatorilor, care au sustinut ca fostul general nu poate fi operat pana la termenul la care expira perioada de intrerupere a pedepsei si ca starea acestuia s-ar fi inrautatit.

In aceasta situatie, Chitac nu s-a prezentat la termenul din 24 martie, avocatul sau aducand o adeverinta medicala, potrivit careia acesta este internat din 23 martie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. Tot pe 24 martie, procesul lui Mihai Chitac a fost amanat pana pe 31 martie, pentru ca noua expertiza nu a fost finalizata.

Unul dintre avocatii lui Mihai Chitac a declarat, pe 4 martie, pentru NewsIn, ca fostul general nu a fost inca operat si ca, in perioada in care a fost beneficiat de intreruperea pedepsei pe motive medicale, acesta a fost supus unor investigatii medicale. Ioan Dan spunea, atunci, ca Mihai Chitac se afla acasa. Aparatorul a precizat ca fostul general nu ar putea oricum sa se recupereze, in cazul in care ar fi operat pana la finalul lunii.

Decizia din 29 decembrie a Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti, prin care a fost intrerupa pentru trei luni pedeapsa cu inchisoarea a lui Mihai Chitac, nu a fost atacata cu recurs de procuror. De altfel, procurorul de sedinta a fost de acord cu intreruperea executarii pedepsei pentru o perioada de doua luni in ceea ce il priveste pe fostul general Mihai Chitac.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti are pe rol procesele privind cererea de intrerupere a pedepsei cu inchisoarea a lui Victor Stanculescu si Mihai Chitac, in care a fost finalizat un raport INML, care arata ca fostii generali pot fi tratati in spitalul penitenciarului Jilava, dar numai cu acordul lor.

Surse din Institutul National de Medicina Legala (INML) au declarat ca fostii generali Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac sufera de mai multe boli, ei putand fi tratati in spitalul Penitenciarului Jilava, dar numai cu acordul celor doi condamnati. Potrivit primelor expertize efectuate la INML, Stanculescu sufera de nu mai putin de 10 boli, cele mai multe de natura cardiovasculara, dar si de leucemie cronica. Si Mihai Chitac are nevoie de proteza valvulara si pentru aceasta trebuie sa faca o operatie by-pass la inima.

Potrivit concluziilor ultimei expertize din cazul lui Stanculescu, acesta ar putea fi tratat in reteaua ANP, desi medicii cardiolog si neurolog au sustinut ca afectiunile fostului general sunt foarte grave.
Victor Stanculescu si Mihai Chitac au cerut eliberarea, pe motive medicale, din penitenciar, dupa ce au fost condamnati definitiv la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.