Pentru ca alaturi de Dinu Patriciu in afacerea Rompetrol sint cercetati si doi americani, institutia "recomanda" prudenta autoritatilor romane. Asta dupa ce acuza imixtiuni politice in actul de justitie. "Cerem guvernului roman sa urmareasca procesul, sa fie deschis si obiectiv in instrumentarea cazului si sa se asigure ca procesul judiciar are loc in deplina transparenta", a declarat purtatorul de cuvint al Departamentului de Stat al SUA, Tom Casey, referindu-se la ancheta Justitiei romane in cazul Rompetrol.

Dat fiind ca Rompetrol are in staff si doi cetateni americani, Departamentul de stat a recomandat autoritatilor de la Bucuresti prudenta, institutia apreciind ca acest caz ridica intrebari in legatura cu tranzitia Romaniei la un sistem juridic complet functional. "Constitutia prevede independenta Justitiei, totusi, in practica, Justitia este supusa influentei politice", se mai arata in raportul Departamentului de stat.

Amintim ca omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, a fost retinut, timp de 16 ore, de catre procurori, pentru spalare de bani si evaziune fiscala. Directorul general adjunct al Rompetrol, Phil Stephenson, care a facut parte din Administratia presedintelui George W. Bush, este de asemenea cercetat, ca si un alt cetatean american, fostul director executiv John Works. Toti si-au sustinut nevinovatia si au anuntat ca Rompetrol va da statul roman in judecata la Washington.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.