Social 31 Martie 2009 11:51
Perioada aceasta este una putin mai dificila pentru fiecare organism, din cauza asteniei care te face apatic, mereu amortit, fara energie sau pofta de viata. Insa nu suntem nevoiti sa ne confruntam cu aceste simptome, mai ales ca solutiile de combatere nu sunt foarte complicate

Ce anume reprezinta astenia de primavara?

Corpul are carente vitaminice si minerale importante, in special in ceea ce priveste nivelul de fier, element folosit in producerea hematiilor (hematopoieza). De la carenta de fier provine si anemia, prin scaderea oxigenului transportat de la plamani la tesuturi, cu ajutorul globulelor rosii din sange. Adauga toate acele vitamine (C, E, A, complexul B) cu rolurile lor extrem de importante si vei afla de ce organismul uman reactioneaza astfel in aceasta perioada.

Cum scapi de astenie?

Solutia cea mai indicata ramane alimentatia sanatoasa si bogata in fier, vitamine, fibre si antioxidanti. Unele produse sunt intradevar pline de astfel de elemente, altele sunt bogate, insa nu pot fi procesate si absorbite de catre tubul digestiv. Cel mai bun exemplu ramane spanacul, cunoscut drept planta cu cel mai ridicat continut in fier. Spanacul contine de asemenea vitaminele B, C, E sau antioxidanti.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.