Organizatorii care nu informeaza corect publicul spectator - "prin tiparirea pe afisele de prezentare a spectacolelor, langa numele solistilor vocali sau langa denumirea formatiilor muzicale in care evolueaza solisti vocali, a cuvintelor "play-back"...", s-ar putea trezi amendati cu sume cuprinse intre 50.000.000 si 100.000.000 daca e vorba de o prima abatere, si intre 80.000.000 si 150.000.000 lei daca respectivii organizatori incalca legea in mod repetat.

Partidul Initiativa Nationala a depus miercuri, 8 iunie 2005, la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, proiectul "Legea privind informarea publicului spectator asupra modalitatii de interpretare "play-back" de catre solistii vocali in timpul spectacolelor" - "Legea Play-Back". In Expunerea de motive, semnata de Lavinia Sandru, Aurelian Pavelescu si Cozmin Gusa, care insoteste proiectul de lege, se precizeaza ca este vorba de protejarea dreptului "publicului spectator la manifestarile muzicale, de a fi informat asupra modului in care solistii vocali interpreteaza...", prin tehnica "play-back" sau "live", informarea fiind un mod de protectie a consumatorului de spectacole muzicale.

Prezentatorii spectacolelor ar fi nevoiti, daca acest proiect ar intra in vigoare, sa anunte in fata publicului modalitatea de interpretare "play-back". Nimic nu scapa, deci nici spectacolele televizate, in cazul carora ar fi implicita specificatia "play-back" reprodusa langa numele solistilor vocali... atunci cand acestea sunt subtitrate pe ecran, si nici spectacolele transmise la radio in direct, cand prezentatorul postului respectiv de radio ar trebui sa anunte modalitatea de interpretare "play-back".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.