Romanii care nu au putut "scapa" de vechea masina prin cedarea ei REMAT-ului, in schimbul sumei de 30 milioane de lei, mai au o sansa. Multumit de "succesul deosebit" al acestui program, primul-ministru a recunoscut ca se gandeste la continuarea lui si in 2006. Programul de innoire a parcului auto prevede predarea la centrele REMAT a oricarui autoturism mai vechi de 12 ani, in schimbul unei prime de casare de 30 milioane de lei, reprezentand avans pentru plata unei masini noi.

Aceasta masura a fost necesara avand in vedere ca Romania are unul dintre cele mai invechite parcuri auto din lume, varsta medie a autoturismelor fiind de 13,5 ani, cu mult peste pragul de casare al tarilor avansate. In 2005, Guvernul a alocat 450 de miliarde lei, suma ce acopera vanzarea a 15.000 de autoturisme. 8.000 au fost repartizate societatii Dacia-Renault, care s-au si epuizat deja, restul de 7.000 fiind atribuite unor distribuitori care comercializeaza tot autoturisme de mic litraj si cu preturi situate in jurul valorii de 12.000 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.