Cu exceptia lui Mohammad Munaf, arestat in Irak, "mostenitorii" lui Omar Hayssam au dat bir cu fugitii. Georget Munaf s-a "imbolnavit" brusc si a lasat copiii in grija mamei sale. Ahmed Yassin ne-a declarat ca este plecat la munte si nu poate vorbi. "Ne vedem saptamana viitoare. Bine?", a fost raspunsul medicului sirian. Totodata, fosta casa a lui Omar Hayssam, situata pe strada Garlei, pe malul Lacului Straulesti, este pustie.

Verificarile facute de Adevarul confirma faptul ca toti cei care au acum in administrare averea lui Hayssam s-au ascuns imediat dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat care sunt acestia. Mama sotiei lui Munaf ne-a declarat ieri ca fiica ei s-a imbolnavit si merge la medic "din cauza stresului". Acasa la Munaf erau doar copiii, soacra acestuia si bona micutilor. Soacra lui Munaf a mai declarat ca nu mai stie nimic despre ginerele ei de la data eliberarii. Cu toate acestea, femeia a tinut sa sublinieze ca vinovat pentru tot acest scandal este Omar . "Acum incearca sa dea vina pe Mohammad", sustine ea.

Nici vecinii nu au mai vazut pe vreunul dintre arabii care se perindau alta data pe la usa irakianului. Familia lui Munaf locuieste in trei dintre apartamentele unui bloc situat in cartierul Drumul Taberei. Acolo se afla, initial, casa soacrei lui. "Se cunosc de vreo 20 de ani si, asa cum il stiu eu pe Mohammad, nu cred ca ar fi facut o astfel de prostie. Acum ne e frica sa nu se intample altceva", a mai precizat soacra lui Munaf.

Mucles Omar, cel care a preluat afacerile de la fratele sau, Hayssam, a evitat sa discute cu noi, desi se afla in biroul de la City Center. "Ii este probabil frica si de aceea nu discuta", ne-a precizat un membru al comunitatii siriene din Romania. De asemenea, pe strada Garlei, fosta vila a lui Omar era pustie. Paznicul ne-a declarat ca familia sirianului a plecat de vreo doua saptamani de acolo. Acelasi lucru ni l-au spus si vecinii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.