Social 7 Martie 2009 10:01
Duminica, 8 martie, locuitorii capitalei sunt invitati sa petreaca Ziua Femeii intr-un mod cu totul aparte. Membrele clubului de astronomie ASTROCLUBUL BUCURESTI vor iesi cu lunetele in Parcul Cismigiu pentru a arata trecatorilor Soarele.
In plus, pentru ca este ziua lor, femeile vor primi un martisor cu sigla Anului International al Astronomiei. Actiunea intitulata "Ea este astronom" se va desfasura intre orele 13:00 si 17:00, lunetele fiind amplasate la intrarea dinspre Bd. Regina Elisabeta.

In 2009, Anul International al Astronomiei, ASTROCLUBUL BUCURESTI contesta mitul conform caruia femeile nu au inclinatie spre stiinta si iti demonstreaza ca Ea este astronom. Pe 8 martie, membrele clubului de astronomie din Bucuresti vor iesi cu lunetele in Parcul Cismigiu (intrarea dinspre Bd. Regina Elisabeta) pentru a arata trecatoarelor Soarele prin filtre speciale si pentru a le darui martisoare de ziua lor.

Actiunea din parc este precedata de o conferinta despre Soare sustinuta de Dna. Dr. Cristiana Dumitrache la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" (Bd. Lascar Catargiu nr. 21), in intervalul 11:00- 12:00.

De asemenea, Asociatia Astronomica URANIA va organiza la Observatorul Astronomic al Palatului National al Copiilor (Bd. Tineretului nr. 8-10, langa Sala Polivalenta) trei seri de observatii astronomice intre 6 - 8 martie incepand cu ora 19:00, iar in data de 8 martie la intrarea in Parcul Tineretului (Liceul Gh. Sincai) membrele URANIA vor face observatii solare pe care le vor dedica tinerelor si doamnelor.


Despre autor:

Kudika

Citeste articolul integral in Kudika

Sursa: Kudika


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.