Social 3 Martie 2009 13:24
Directia Generala pentru Protectia Copilului (DGASPC) Brasov a anuntat luni ca fratii siamezi internati pe 23 februarie la Complexul de Servicii „Magura“ Codlea au murit la Spitalul de Pediatrie Brasov

Micutii fusesera internati incepand cu data de 23 februarie. Primul a decedat cel mic, ca urmare a unui stop cardio-respirator, transmite corespondentul NewsIn. „In pofida tuturor eforturilor depuse de medicii de la Spitalul de Pediatrie, cateva ore mai tarziu a incetat din viata si fratele sau. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov a anuntat familia despre decesul micutilor. De inmormantarea celor doi copii se va ocupa familia, ajutata de autoritatile locale din Budila“, se arata in comunicatul DGASPC Brasov.

Siamezii s-au nascut pe 23 august 2008 si erau uniti in zona capului. In decembrie 2008 au fost transferati pentru investigatii la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului din Bucuresti.

Specialistii bucuresteni au constatat ca micutii aveau calota craniana comuna, fiecare avand sistemul lui ventricular si o masa cerebrala care comunica de la unul la celalalt, aceste lucruri determinandu-i sa concluzioneze ca o interventie de separare era foarte riscanta, dar si ca daca unul dintre micuti moare, celalalt nu poate supravietui.

Cu toate acestea, medicii brasoveni erau optimisti si chiar doreau sa ia legatura cu Ministerul Sanatatii pentru ca operatia, care ar fi fost posibila doar in SUA si ar fi costat trei milioane de dolari, sa fie totusi efectuata la un moment dat, chiar daca sansele de reusita ar fi fost foarte mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.