Social 2 Martie 2009 00:36
580 de fete frumoase, pe masurate, s-au batut ieri in limba engleza, pentru un job exotic si un salariu imposibil in Romania: 1.800 de euro.

Venite din toata tara la preselectia companiei Gulf Air, tinerele, majoritatea licentiate, au spus ca nu sunt speriate de zbor si viseaza de mici sa plece din tara.

Insotitor de zbor: inaltimea trebuie sa fie proportionala cu greutatea, pielea fara pierce-uri sau tatuaje, nu ai voie sot si copii si, ironic, trebuie sa poti inota “neajutat” 50 de metri. Riscul ca avionul sa se prabuseasca e atenuat pana la minimum de oferta salariala: 1.800 de euro.

Candidatele au venit in haine de duminica, ciorapi negri, fusta office, pantaloni la dunga. Dupa un test de limba engleza si altul de reactie la o situatie anume, asteapta sa vada daca se numara printre norocoasele alese de angajator.

“Mama e putin speriata de pericol, dar eu zic ca este minim. Am venit pentru ca este o meserie exotica si imi permite sa vad foarte multe locuri si sa plec din tara”, explica Cristina C. Are 22 de ani, e licentiata in economie si a venit din Bucuresti la Cluj pentru un job pe care l-a visat. Vrea sa plece din tara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.