Sase minute de activitate fizica intensa pe saptamana fac la fel de mult bine sanatatii ca sase ore, potrivit unui studiu canadxian, citat de site-ul Ananova. Oamenii isi pot reduce sedintele de activitate fizica de la doua ore pe zi de cate trei ori pe saptamana la cate doua minute pe zi, sustin cercetatorii. "Aceste descoperiri fac sa nu mai fie valabila scuza "sunt prea ocupat pentru a face miscare", a spus profesorul Martin Gibala de la Universitatea McMaster, autorul studiului.

Profesorul Gibala recunoaste insa ca este posibil ca cele sase minute pe saptamana sa nu le fie de folos decat persoanelor care sunt deja intr-o forma fizica acceptabila si sa nu-i ajute prea mult pe cei cu probleme de greutate. Pe acestia, Gibala ii sfatuieste sa urmeze recomandarile obisnuite, adica sa faca miscare timp de sase ore pe saptamana.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.