Social 1 Martie 2009 10:54
Peste 100 de medici, asistente, si personal auxiliar de la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov au trimis o scrisoare deschisa Ministrului Sanatatii, Ion Bazac, cerand ca in functia de manager al Spitalului sa nu fie numit doctorul Dan Ovidiu Grigorescu, care a mai fost in aceasta functie.

„In perioada in care a fost director (oct. 2002- feb. 2006, n.r.), Dan Ovidiu Grigorescu a avut un comportament conflictual si arogant, generand o atmosfera tensionata intre colegi, mai ales cu cei din specialitati chirurgicale. Stilul dictatorial si preferential a generat perturbarea profunda a relatiilor de colaborare in detrimentul actului medical“, se precizeaza in memoriul trimis vineri ministrului Ion Bazac, transmite NewsIn.

Mai mult, semnatarii memoriului reclama nerespectarea legislatiei muncii si emiterea de documente false de catre doctorul Grigorescu. Semnatarii memoriului precizeaza ca doctorul Dan Grigorescu este cercetat in doua dosare penale, pentru abuz in serviciu si distrugerea structurii de rezistenta la Unitatea de Primire Urgente, fapte comise in perioada in care a fost director.

Pe lista semnatarilor memoriului se afla sefii de la SMURD, Cristina Vecerdi, medicul traumatolog Vari Andras si seful sectiei de Ortopedie din spital, dr. Iosif Samota. Cei 100 de semnatari au primit si sprijinul sindicatelor din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, atat sindicatul personalului sanitar, cat si cel al personalului TESA, trimitand si ele un memoriu similar ministrului Sanatatii.

Doctorul Grigorescu s-a limitat a declara doar ca nu cunoaste continutul memoriului trimis ministrului si de aceea se abtine de la orice comentariu. Nici actualul manager al Spitalului, Mariana Rusu, nu are cunostinta despre acest document, declarind ca este in concediu medical de mai bine de o saptamana.

Trebuie precizat si faptul ca, dupa ce a fost demis, doctorul Grigorescu a atacat deciza de schimbare din functie in Justitie, aceasta anuland-o printr-o decizie definitiva si irevocabila a Tribunalului Brasov, care nu a fost pusa in executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.