Social 2 Martie 2009 16:31
Ministerul Sanatatii a scos la concurs 3.000 de posturi de medici, cea mai mare parte pentru orasele mai mici, tocmai pentru a nu crea inflatie de medici in zonele unde nu este nevoie de acuta de personal medical, transmite NewsIn, citandu-l pe ministrul Ion Bazac.

Bazac a spus vineri, la Sfantul Gheorghe, ca nu au scos posturi la concurs in marile centre universitare tocmai pentru a nu crea inflatie de medici in aceste zone si se asteapta ca in zonele micilor orase sa aiba candidati si pentru aceste posturi.

"In felul acesta mai umplem golul din sistemul de sanatate. 3.000 de medici nu este suficient, ar trebui 5.300 dar este un prim pas", a spus ministrul, potrivit NewsIn.

Din cele 3.000 de posturi, jumatate sunt pentru specialisti si jumatate pentru rezidenti din ultimul an, tocmai pentru a le da tinerilor posibilitatea sa-si faca meseria si sa se mobilizeze. Concursul va avea loc la sfarsitul lunii martie.

Ministrul Sanatatii s-a intalnit, vineri, la Sfantul Gheorghe, cu administratia locala din Covasna si Harghita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.