Social 2 Martie 2009 12:11
Munca in exces dauneaza sanatatii. Nu este un basm pentru adormit si indus in eroare persoanele delasatoare, ci este o realitate demonstrata stiintific. Cercetari recente efectuate de cercetatorii britanici ale caror rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail demonstreaza ca orele prelungite de munca expun milioane de oameni riscului imbolnavirilor mintale.
Abilitatile mintale ale angajatilor de varsta mijlocie care lucreaza mai mult de 55 de ore pe saptamana (memoria pe termen scurt si abilitatea de a-si reaminti cuvintele) sunt mai slabe decat ale celor care lucreaza mai putin de 41 de ore pe saptamana.

De asemenea, conform studiului, stresul si epuizarea pe care le implica orele de munca in exces ar putea avea aceleasi consecinte negative asupra creierului ca si fumatul. Printre tarile cu cele mai multe ore de munca din Europa se numara si Marea Britanie, unul din 8 angajati lucrand mai mult de 48 de ore pe saptamana. Pentru multi dintre acestia, orele de munca solicitante isi merita efortul datorita castigurilor materiale suplimentare.


Despre autor:

Garbo

Citeste articolul integral in Garbo

Sursa: Garbo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.