La numai 36 de ore de la moartea lui Teo Peter, un alt accident mortal, produs de un cetatean al SUA. Oare cu cianura or fi incercat?

Blestem pentru americani sau pentru romani? Aceasta ar fi intrebarea dupa ce, intr-o singura zi, doi compatrioti ai nostri au fost omorati in accidente rutiere provocate de cetateni americani. Prima victima a fost Teo Peter, indragitul muzician. Autor, un agent de securitate al Ambasadei SUA la Bucuresti. A doua victima a fost, la numai 36 de ore, o batrana de 70 de ani. Autor, un student american de origine greaca. In timp ce agentul de securitate este cercetat, in afara tarii noastre, de autoritatile americane, beneficiind de imunitate, studentul este anchetat, in lipsa acestui privilegiu, de politistii si procurorii romani. Dar, in stare de libertate. Totusi, procurorii bucuresteni i-au impus sa nu paraseasca teritoriul Romaniei. Ieri, Teo Peter a primit un ultim omagiu de la priteni, rude si fani, in cadrul unei ceremonii religioase desfasurate la Sala Polivalenta. Astazi, va fi inmormantat in Cimitirul Manastur, din Cluj-Napoca. Tot, ieri, politistii bucuresteni au trimis la Parchetul Capitalei dosarul privind accidentul in care a murit Teo Peter. Ei au propus neinceperea urmaririi penale fata de autor, puscasul marin Cristofer robert Vangoether, pentru ca acesta beneficiaza de imunitate, fiind angajat al Ambasadei SUA la Bucuresti.

La numai o zi de la tragicul accident provocat de un salariat al Ambasadei SUA la Bucuresti, in urma caruia Teo Peter, basistul formatiei "Compact", si-a pierdut viata, un alt american, de data aceasta un student, a accidentat mortal o batrana aflata pe trecerea de pietoni. Mai mult decat atat, Vafiadis Stylianos Ulysses, in varsta de 20 de ani, de origine greaca, a fugit de la locul faptei, el putand fi capturat de politistii bucuresteni doar dupa ce a fost somat cu pistolul din dotare. Potrivit anchetatorilor, duminica dupa-amiaza, in jurul orelor 15.50, Elena Radulescu, de 70 de ani, a fost lovita in plin de o Skoda Octavia, in timp ce se afla la intersectia bulevardului Timisoara cu strada Sibiu, din sectorul 6. Anchetatorii spun ca victima se afla, in momentul respectiv, in zona indicatoarelor "Trecere pentru pietoni". In urmatoarea secunda, americanul care se afla la volanul masinii care a accidentat-o pe femeie a demarat in tomba, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, lasandu-si victima in strada. Dat imediat in urmarire, autoturismul, o Skoda Octavia de culoare neagra, inmatriculata in Bucuresti, a fost reperat in trafic, dupa cinci minute, de catre agentii de politie rutiera. Politistii au reusit sa-l opreasca pe fugar in intersectia Prelungirea Ghencea cu strada Titel Petrescu. Dar nici de data aceasta americanul nu s-a lasat. A coborat din masina, aratandu-le oamenilor legii singurul act pe care il avea asupra sa, un pasaport american.

A vrut sa treaca peste politist cu masina

In acest timp, Vafiadis si-a lasat portiera deschisa si motorul pornit, iar in urmatoarea clipa a sarit in masina, incercand sa fuga din nou, intentionand chiar sa lovesca un politist. Dar nu i-a mai mers de data aceasta, pentru ca unul din agentii de politie s-a pus in fata autoturismului, si a indreptat pistolul din dotare catre autor, somandu-l sa se opreasca. In ultima instanta, realizand ca nu mai are scapare, americanul s-a lasat pagubas, supunandu-se procedurilor legale.

El a fost testat la fata locului cu aparatul etilotest, rezultatul indicat de acesta fiind zero, dupa care a fost condus la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", unde i s-au recoltat probele biologice. Potrivii Politiei Capitalei, barbatul a fost retinut, fiind cercetat pentru ucidere din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea anchetatorilor. El a fost prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, iar procurorii au decis cercetarea lui in stare de libertate. Anchetatorii mai spun ca Vafiadis Stylianos Ulysses se afla de mai mult timp in Romania, fiind student la Stiinte Economice.

Pentru operativitatea si curajul de care au dat dovada, cei doi agenti ai Brigazii de Politie Rutiera vor fi premiati de Ministerul Administratiei si Internelor, cu suma de cinci milioane de lei fiecare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.