Premiul record de 5 milioane de euro pus in joc la 6/49 a fost adjudecat ieri, dupa 10 saptamini de joc, de un galatean. La extragerea de ieri au iesit norocoase numerele:

42, 11, 17, 44, 22, 3.

Marele premiu il propulseaza pe fericitul cistigator in viitorul Top 300 al celor mai bogati oameni din Romania. La categoria a 2-a, norocosii vor ridica un premiu total de cite 319 milioane lei. In aceasta suma este inclus un autoturism Solenza. La categoria a 3-a, fondul de cistiguri se va imparti intre 3.930 de persoane.

Cele 5 milioane de euro reprezinta cel mai mare cistig pus la bataie de Loteria Nationala de la infiintare. Suma s-a adunat pe parcursul a zece saptamini de joc, in care nici unul dintre milioanele de jucatori nu a ghicit combinatia corecta.

Premiul record a atras saptamina aceasta cu aproape 30a mai multi jucatori. Daca la extragerea de saptamina trecuta, numarul variantelor completate a fost de 2,6 milioane, pentru extragerea de ieri numarul a crescut la 3,5 milioane. "S-au vindut 1,8 milioane de bilete", ne-au spus ieri, dupa inchiderea agentiilor, organizatorii jocului. Pe linga suma foarte mare pusa in joc la categoria 1, pasionatii de Loto 6/49 au mai avut un motiv sa joace mai mult decit pina acum. Spre deosebire de luna trecuta, pretul unei variante simple a scazut cu 25a.

Pentru extragerea de ieri s-au cumparat bilete loto in valoare de 150 de miliarde lei. Fondul de cistiguri a fost repartizat diferentiat pe categorii astfel: 15a la categoria 1, 40a la categoria a 2-a si 45a la categoria a 3-a.

Conform noilor reglementari stabilite de Codul fiscal, premiile sub 100 de milioane sint taxate de fisc cu 20a, iar sumele care depasesc 100 de milioane cu 25a. In consecinta, atit cistigatorii categoriei a 2-a (cu cinci numere din sase) cit si cistigatorii categoriei a 3-a vor plati impozit.

Pina acum, recordul era detinut de un aradean care a cistigat la sfirsitul lunii martie a acestui an 97,3 miliarde lei. Un alt mare premiu pus in joc la 6/49 a fost impartit anul trecut de trei prieteni.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.