Iunie e luna de superoferta la mare, pentru romanii coplesiti de treburile zilnice, care n-au timp sa-si ia concediu. Un weekend la o pensiune aproape de plaja costa un cuplu maximum 500.000 de lei, cazarea doua nopti. Cine prefera muntele are aceleasi beneficii.

220.000 de lei camera pentru doua persoane pe noapte. Oferta este valabila la pensiunile din Costinesti si 2 Mai, iar pretul e mult mai bun decit cel din programul "Litoralul pentru Toti", demarat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Toate camerele au televizor, toaleta si frigider. Cine doreste poate cumpara un pachet cu demipensiune sau pensiune completa.

In acest caz, vor mai plati in plus in jur de 100.000-150.000 de lei de caciula. Gazdele va pot organiza partide de pescuit, de calarie sau plimbari cu barca. Exista posibilitati de practicare a sporturilor, iar in apropierea pensiunilor se afla si discoteci. Doritorii trebuie sa-si rezerve locuri din timp, la telefon, la sefa ANTREC Constanta, Florentina Dospinescu (0722 745 987). Locurile se vor aglomera din iulie, cind va fi mai greu de gasit o camera numai pentru weekend.

Cinci nopti de cazare, un milion de lei

Nici iubitorii de munte nu duc lipsa de atractii pe bani putini. ANTREC v-a mai pregatit pentru aceasta luna o oferta pe care nu o puteti refuza: cinci nopti de cazare, in pensiuni de doua si trei margarete, la un pret de doar 950.000 de lei, respectiv 1.050.000 de lei. Cele 17 filiale ANTREC, care au aderat la acest program, le ofera turistilor posibilitatea de a petrece citeva zile in mijlocul naturii, sa bea o tuica adevarata si sa manince bucate preparate in mod traditional. Cele mai cautate pensiuni sint cele din Bran-Moeciu, Sibiu, Vrancea si Arges. Pentru a-si cistiga locul pe piata, vin tare din urma pensiunile din Alba, Buzau, Cluj, Covasna, Dimbovita, Neamt si Iasi. Ca sa va faca sa reveniti la ele in pensiune, gazdele v-au pregatit, pentru micul dejun si prinz, o varietate de brinzeturi, salate si ciorbe specifice zonei. Seara se lasa cu un mic dezmat, cu gratare de pastrama, pui, porc si mici, udate din plin cu vin rosu sau alb.

Daca turistii doresc, atmosfera poate fi intretinuta de un taraf de lautari. Doritorii de excursii au la dispozitie diferite trasee montane, vizite la muzee, castele sau manastiri.

Iubitorilor de natura li se pot organiza excursii in padure, unde in anumite zone se pot culege plante medicinale pentru uz propriu. "Programul 'Vacante la Tara>> se afla anul acesta la cea de-a V-a editie si face parte din actiunile de promovare ale ANTREC. Preconizam ca pina la sfirsitul programului numarul turistilor sa inregistreze o crestere cu pina la 30%, fata de anul trecut", ne-a declarat Maria Stoian, presedinta ANTREC. Daca v-am convins sa petreceti cel putin un weekend la o pensiune agroturistica, atunci intrati pe www.antrec.ro pentru a afla datele de contact ale persoanelor de la care puteti inchiria o camera sau mai multe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.