Serghei Gorbunov, suspect in cazul dublului omor de la o casa de schimb valutar din Brasov, a declarat ieri, la Penitenciarul Aiud, ca nu este vinovat pentru jaful armat, sustinand ca in momentul respectiv se afla la o sala de antrenament

Serghei Gorbunov a adaugat ca in sala de antrenament se aflau alte 30 de persoane. El a spus ca in perioada in care s-a aflat in arest la Brasov nu a primit nici macar un sapun si un prosop, pentru a se putea spala. Gorbunov a mai sustinut ca procurorii dau vina pe el si ca i s-ar fi sugerat sa ia totul asupra lui.

Gorbunov a recunoscut ca a gresit pentru ca nu s-a intors in inchisoare, dar spune ca diagnosticul dat de doctor, cel de glaucom, era corect. De asemenea, el a declarat ca nu stie nimic despre talharia care face obiectul dosarului penal pentru care trebuie sa se prezinte luni la judecatoria Deva. Dupa ce se va prezenta la procesul de luni, Gorbunov va fi dus inapoi la penitenciarul din Craiova.

Suspectul in cazul jafului armat din Brasov a ajuns la Aiud putin dupa ora 12.00 cu un transport special al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. El va fi cazat intr-o celula de maxima siguranta. Directorul penitenciarului a declarat ca acesta va avea dreptul sa iasa afara maximum o ora pe zi si ca va fi supravegheat in permanenta. Dupa ce a fost predat penitenciarului Aiud, Gorbunov a fost trecut prin filtru, unde a fost perchezitionat, iar apoi a luat masa.

Surse judiciare spun ca instanta din Deva are pe rol un proces in care Gorbunov este judecat pentru talharie. Judecatorii au trimis citatie pentru aducerea lui Gorbunov, dupa ce s-a sesizat de prinderea lui.

Procurorii brasoveni au anuntat, marti, 10 februarie, ca cercul suspectilor in cazul dublului asasinat de la casa de schimb valutar din Brasov s-a redus la opt persoane, printre acestea numarandu-se si Serghei Gorbunov.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, Ramona Diaconu, a precizat, marti, pentru NewsIn, ca cercul suspectilor s-a redus la opt persoane, "ceea ce nu inseamna ca toti opt au tras cu arma".

Diaconu a mai declarat ca luni a avut loc o perchezitie de 9 ore la locuinta lui Serghei Gorbunov, perchezitie care s-a desfasurat in intervalul orar 14.00 - 23.00.

Trei martori in cazul dublului asasinat de la casa de schimb valutar din Brasov au fost audiati, luni, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului, Ramona Diaconu.

Dupa ce basareabeanul a fost audiat, vineri, de procurori, anchetatorii au mers sambata, inca o data, la locuinta acestuia, in cautare de probe. Perchezitia imobilului nu a durat mai mult de 40 de minute, iar anchetatorii au parasit casa cu mai multe plase cu obiecte si haine.

Gorbunov a fost audiat, vineri, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov, in calitate de martor, declarand anchetatorilor ca se afla la sala de sport cand a avut loc atacul de la casa de schimb valutar.

Doua persoane au fost impuscate, pe 29 ianuarie, si o alta a fost ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov. Serghei Gorbunov, considerat suspect in acest caz, a fost retinut de politisti sambata, 31 ianuarie, impreuna cu un alt barbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Brasov. Berceanu a fost insa lasat sa plece de anchetatori, deoarece nu au gasit indicii care sa dovedeasca faptul ca ar fi luat parte la atac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.