Doua hotarari locale privind organizarea referendumului pentru autonomie, ale consiliilor locale Baraolt si Bixad, au fost anulate de Tribunalul Covasna, alte cinci fiind pe rolul instantei, transmite corespondentul NewsIn.
Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, a prezentat, luni, intr-o conferinta de presa, situatia hotararilor adoptate de consiliile locale din judet in perioada 2008 - 2009, referitoare la organizarea referendumului in vederea consultarii cetatenilor privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului Covasna, conform initiativei legislative Statutul de autonomie al tinutului secuiesc. Potrivit acestuia, hotararile din Baraolt si Bixad sunt anulate de Tribunalul Covasna, cele din Borosneu Mare, Targu-Secuiesc, Ilieni, Varghis, Micfalau sunt pe rol, iar la Ozun urmeaza a fi introdusa actiunea. In actiunile in instanta, Prefectura arata ca se incalca prevederile Legii n3./2000, privind organizarea si desfasurarea referendumului, precum si cele ale Constitutiei Romaniei, republicata. Totodata, Prefectura mai arata ca posibilitatea organizarii unui astfel de referendum este nelegala atat sub aspectul obiectului, cat si sub aspectul modalitatii de organizare.


Despre autor:

Ziarul Financiar

Sursa: Ziarul Financiar


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.